Energimassage

Energimassage Trraditionell Japansk massage härstammar från Japan och syftar liksom akupunkturen till att Energimassage  bygger på Akupunktursystemet. Tekniken att använda tryck med tummen i stället för nålar för att balansera energiflödet utvecklades omkring år 1050 i Japan.
När Energimassage kom till USA växte det upp ett antal skolor vid namn "Anma schools" (Anma betyder massage på japanska).
balansera den energi som cirkulerar i kroppen och som följer kroppens kanaler.
Massagen ges under 25 min med mottagaren sittande på en specialbyggd stol med kläderna på.


Apple Computer i San Francisco var det första företaget i USA som introducerade Energimassage på stol som friskvård för sina anställda i mitten på 80-talet. Då behövde man en stol tillverkad för ändamålet. Stolen konstruerades av David Palmer, rektor på "The Anma Institute" i San Francisco.

År 1986 introducerades Energimassagen i Sverige av Jasmin Ewanoski på Axelsons Gymnastiska Institut och den är fortfarande en stor och självklar del av hennes liv. Jasmin studerade åren 1982-85 i San Francisko olika former av Anma (det vi här kallar för Energimassage på stol, Kabuki och Avancerad Energimassage).

Jasmin tog stolen till Sverige och lät Sven Forslund på Stjärnsundsprodukter bygga om den i stabilt svenskt trä.
1987 gick hon ut i Kungsträdgården med sina första utbildade elever. Det blev SUCCÉ!
Året därpå ringde "Stiftelsen" (som då förvaltade Kungsträdgården) till Axelsons och frågade om massörerna skulle komma tillbaka. Våldet i parken hade nämligen minskat signifikant under massörernas närvaro.
Energimassagen tog fart och blev väldigt populär tack vare Vattenfestivalerna i Stockholm. Elevantalet på Energimassagekurserna ökade med 200 procent och Jasmin fick utbilda fler lärare, bland annat Birgitta Pihl, Pia Lindström och Björn Westin.

En perfekt behandling för den stressade som sitter statiskt på dagarna,
främjar spänningshuvudvärk.


Priser