Bindvävsmassage/Klassisk Massage

Vad är bindvävsmassage?

Bindvävsmassage är en effektiv och välgörande behandling mot fysiska problem orsakade av olika cirkulationsstörningar, såsom muskelvärk, spänningshuvudvärk, ledvärk, stelhet, svullnader m.m. Inom idrottsvärlden används även denna metod framgångsrikt. Du kan välja mellan hel eller halvkropp när du bokar din bindvävsmassage beroende på vilket/vilka områden du vill behandla. Behandling riktar sig till alla som vill rensa kroppen på slaggprodukter och få igång en god cirkulation i området mellan huden och musklerna.

Meningen är att du skall kunna "lyfta" din hud med fingrarna på hela din kropp går inte detta så tyder det på en tät bindväv. Behandlingen är fantastiskt bra för dem som känner sig stela kring skulderbladen eller vill trigga igång sin fettförbränning.

Alla brukar få någon typ av reaktion av behandlingen från att känna sig frusen, trött, svettningar, törstig, springa mer på toaletten till att bli pigg och få mer energi, detta tyder på att behandlingen är kraftfull. Testa du med och se vad behandlingen kan göra för dig.

 Behandlingen varvar jag med den klassiska massagen.

Effektiv och välgörande mot:

  • cirkulationsstörningar

  • muskelvärk

  • spänningshuvudvärk

  • fibromyalgi

  • ledvärk

  • stelhet

  • svullnader

Hur har man kommit fram till denna behandlingsform?

Det var en tysk, kvinnlig sjukgymnast, Elisabeth Dicke, som kom på det. På 30-talet drabbades hon av en allvarlig cirkulationsstörning i ena benet. Det enda behandling läkarna kunde erbjuda var amputation. I förtvivlan, medan hon väntade på amputationen, låg hon och drog i ryggslutet och på skinkorna. Efter ett tag märkte hon att cirkulationen i benet började förbättras. Hon konstaterade sambandet mellan organiska störningar och förtätad bindväv.

Dr. Hermann Helmrich, tysk läkare, utvecklade Dickes upptäckt om bindvävsmassagen och hans son, Dr. Christian Helmrich förde metoden till Sverige på 70-talet.